Rólunk

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium a jezsuiták egyedüli, Magyarországon működő nyolc és négy évfolyamos gimnáziuma.
1994 óta a minőségi nevelés terén vállal szolgálatot, hogy pedagógiai modellt alkotó intézménnyé váljon.

A Jezsuita Gimnázium a Szentírás és Loyolai Szent Ignác szellemi-lelki hagyatékából merítve szolgálja azokat a keresztény fiatalokat, akik nyitottak a fejlődésre és elfogadják, hogy többre születtek.

A jezsuita nevelés a fiatalok kiegyensúlyozott és teljes fejlődését szolgálja: a spirituális, vallásos, erkölcsi, intellektuális, fizikai, érzelmi növekedést valamint az esztétikai fejlődést. A gimnázium a személyes törődés által kívánja fejleszteni tanulóit. Célja, hogy az intézmény olyan hely legyen, ahol hisznek az emberben, törődnek vele és tisztelik; elismerik, méltányosan és igazságosan bánnak vele; ahol a közös tanulás, a sport, a művészetek és a szeretetszolgálat által mindenki megtalálja a közösséget, és a megfelelő kihívást a személyes fejlődéshez.

A hit iránti nyitottság a jelentkezés előfeltétele: az intézmény olyan diákok jelentkezését várja, akiknek szülei tudatosan választják a keresztény nevelést. A Jezsuita Gimnáziumban ezért a római katolikus hittan mellett görögkatolikus és református hittanoktatás is folyik. Idegen nyelvek közül az iskolában az angol, a német és a francia nyelv mellett a tanulók a kínai nyelv tanulását is választhatják. A gimnázium fontosnak tartja, hogy mielőbb használható nyelvtudást biztosítson tanulóinknak, és célul tűztük ki, hogy diákjait nemcsak a középfokú, de a felsőfokú nyelvvizsgára is felkészítse. A 7. évfolyamtól szakköri keretben választható a kínai nyelv is. A nyelvi képzést sokrétű külföldi cserekapcsolat és anyanyelvi tanárok jelenléte segíti.

A hatékony oktatás érdekében valamennyi tantárgyból biztosítjuk a csoportbontás lehetőségét. A 9. évfolyamtól lehetőség nyílik emelt szintű képzés választására több tantárgyból. 11. évfolyamtól a diákok fakultációt választhatnak minden tantárgyból, amelyek heti óraszámát 3-3 órára emeltük, így még alaposabban felkészülhetnek az emelt szintű érettségire.

A kötelezően választható órák széles sávja és az iskolánkban működő Művészeti Alapiskola segíti a zenei, néptánc és képzőművészeti elmélyülést. A magas szintű sporttevékenységet a felújított, a legmodernebb követelményeknek megfelelő sportpálya és a tanuszoda segíti. Az iskola sajátos nevelésű igényű, tehetséges diákoknak (dyslexiások, látás- és mozgáskorlátozottak) – akik rendelkeznek szakértői véleménnyel és részt vesznek fejlesztésben – korlátozott számban lehetőséget tud biztosítani a felvételre. Számukra felvétel esetén szakmai segítséget, kísérést nyújt.

Megközelítés

Miskolc, Fényi Gyula tér 2-12, 3529

Bérbeadással foglalkoznak

A helységek bérbeadásáaval, iskolánk gazdasági iroda alkalmazottjai foglalkoznak.
Tringel Istvánné Mariann | Gyengéné Lipták Edina
Elérhetők a teremberles@jezsu.hu email címen.

Bérlés menete

1. Tekintse meg a bérelni kívánt helyiséget/ szolgáltatásokat ITT

2. Válassza ki a kívánt időpontot, majd foglaljon Terem/szállás ajánlatkérés | foglalás menüpontra kattintva

3. Foglalásáról néhány napon belül e-mailben küldünk Önnek visszajelzést

4. A visszajelzés után e-mailben, telefonon illetve személyesen  egyeztetjük a további teendőket